Speciaal voor gezinnen waarbij de ouders uit elkaar gaan

Aandacht bij Scheiden​

Hulp nodig bij alles wat komt kijken bij een scheiding?

Dit is wat wij kunnen doen

Wanneer ouders scheiden, is dat ingrijpend voor het hele gezin. Naast alle emoties die spelen, moet er ook veel geregeld en afgestemd worden. En dat valt niet mee, wanneer je uit elkaar gaat. Goede begeleiding voor ouders en kind, is hierbij erg belangrijk zodat jullie een goede nieuwe start kunnen maken.

Aandacht bij Scheiden werkt samen met advocaten en mediators in Gouda en Den Haag en heeft een passend aanbod voor scheidende ouders en hun kind(eren).

Op elk moment, voor-tijdens-na een scheiding, is begeleiding mogelijk vanuit ‘Aandacht bij scheiden’. De begeleider spreekt met zowel ouders als hun kind. Tijdens het echtscheidingsproces kijken we met elkaar naar welke afspraken bij jullie en het kind passen en houden rekening met karakter, omgeving en ontwikkelingsproblematiek.

Als alle afspraken vast staan, kan er gekozen worden voor een nieuwe gesprekscyclus waarbij aandacht wordt gegeven aan wat bij de scheiding speelt. Denk aan rouw/verlies, van partner naar samen ouder zijn, netwerk, brug tussen twee huizen, communicatie onderling. Ook wanneer ouders een nieuw gezin gaan vormen, kunnen wij in gesprek gaan om dit te begeleiden.

“Ik merkte dat ik na de scheiding vastliep en hulp nodig had. Aandacht voor scheiden heeft mijn leven weer op de rit geholpen.”

Voor iedereen een passende oplossing

Onze trajecten

Omgangsadvies

  • 4 gesprekken
  • We kijken met elkaar naar welke afspraken bij het kind passen en houden rekening met karakter, omgeving en ontwikkelingsproblematiek

Scheidingstraject op maat

  • 6-10 gesprekken
  • Het doel van deze gesprekken is om oplossingsgericht aandacht te geven aan wat specifiek in een bepaalde scheiding speelt.

Nieuw samengesteld gezin

  • 6-10 gesprekken
  • Het doel van deze gesprekken is duidelijkheid en positieve communicatie bevorderen in het nieuwe samengestelde gezin

Breng rust in het gezin

praten helpt

Lenneke

Corien

Kevin

Eline

Annika

Alles dat je wilt weten

Veelgestelde vragen

De belangrijkste risicofactoren voor jeugdigen om in de problemen te raken voor, tijdens en na een ouderlijke scheiding zijn:

  • huiselijk geweld en kindermishandeling; 
  • psychologische oorlogsvoering tussen de ouders; 
  • ernstige en langdurige ouderlijke conflicten; 
  • een instabiele inwonende ouder of ouders; 
  • een slechte band met de inwonende ouder; 
  • het aantal bijkomende veranderingen zoals verhuizing, schoolverandering en nieuwe partners; 
  • financiële problemen (in het algemeen achteruitgang in SES en in het bijzonder als er sprake is van armoede); 
  • een slechte band met de uitwonende ouder; 
  • een slechte band met de stiefouder.

Veel van deze risicofactoren kunnen weggenomen of geminimaliseerd worden als er begeleiding is voor ouders en kind. 

Dat kan zeker. Echter, moeten deze rechtszaken de begeleiding niet verstoren. Het hangt dan ook af van uw persoonlijke situatie. Die kunnen we samen beoordelen na aanmelding.

Dat is voor veel ouders inderdaad heel lastig. Je wilt allebei het beste voor het kind. Door middel van kindgesprekken en gesprekken met jullie als ouders, kunnen wij onderzoeken wat goed is voor jullie allemaal. Daarna schrijven we een advies.

Wij werken vraaggericht. Wij werken dan ook niet met een vaste methodiek maar gebruiken de uitgangspunten van verschillende methodieken om begeleiding op maat te maken. Hierbij gebruiken we verschillende materialen zoals duploconstellaties, werkboeken en spellen.

Wij hanteren een tarief van €79,80 (excl. btw) per uur.

Direct contact? Stuur ons een e-mail.

Aandacht

Aandacht voor ontplooiing biedt nog meer diensten aan

Ga aan de slag

de baan die bij jou past

Geen dag hetzelfde