Aandacht voor

Talent en ontwikkeling

Talent en potentie zichtbaar maken

Motivatie en ontwikkeling versterken

Aandacht voor Ontplooiing wil bijdragen aan een positieve ontwikkeling van kinderen en jongeren, door hun talenten inzichtelijk te maken. Om zo te komen tot meer zelfvertrouwen, motivatie, ontwikkeling en autonomie.

Voor ieder kind of jongere is het belangrijk om gezien te worden in hun kracht/talent. Op het moment dat er sprake is van een diagnose is het vaak minder vanzelfsprekend om naar de kracht te kijken. Terwijl daar de bron van motivatie en ontwikkeling zit.

Aandacht voor talent en ontwikkeling
Het TalentCompass® wordt ingezet om kinderen en jongeren inzicht te geven in hun aangeboren talenten. Hiermee wordt de interne wereld inzichtelijk gemaakt omdat talent de drijfveer achter het gedrag en de motivatie is.

De uitkomst is een
soort handleiding die laat zien hoe een kind of jongere reageert in zowel positieve als negatieve situaties en hoe hij zich het liefst ontwikkelt en het makkelijkst leert. Het geeft een kind of jongere handvatten om zich op een positieve manier te ontwikkelen.  

Wat levert het op?

“ Als je een vis beoordeelt naar zijn talent om in een boom te klimmen, zal hij zijn leven lang denken dat hij dom is ” - Albert Einstein

Hoe ziet een traject eruit?
Aandacht voor talent en ontwikkeling kan onderdeel zijn van een zorgtraject of kan als los traject gevolgd worden. In beide gevallen wordt de coaching gegeven door de gecertificeerde zorgcoach van aandacht voor ontplooiing; Paulien Schaap.

Zij ziet het kind of de jongere minimaal 3 sessies waarin het TalentCompass afgenomen wordt en de vertaling naar de huidige situatie wordt gemaakt. Deze wordt besproken met de cliënt, zijn ouders of verzorgers en eventueel andere begeleiders zoals de leerkracht.

Als het traject onderdeel is van een zorgtraject wordt de informatie en inzichten overgedragen aan de zorgcoach. Deze neemt de uitkomsten mee in de verdere begeleiding, zodat de inzichten en de begeleiding verder verdiept kunnen worden.

Praktisch informatie
Als het traject onderdeel is van een zorgtraject dan zijn de kosten € 65,-. Voor meer informatie over een los traject aandacht voor motivatie en ontplooiing neemt u contact op met Aandacht voor Ontplooiing. Wij inventariseren uw behoefte en zorgen voor een offerte op maat.

Het programma is geschikt voor kinderen en jongeren die:

“Het traject heeft mijn zelfvertrouwen vergroot.”

Professionals met geduld

ONTMOET ONZE MENSEN

Paulien

Coach

Collega's gezocht!

Bekijk de vacature pagina voor meer informatie

Ontdek je

Drijfveren

Onze klanten geloven in ons

Dit is wat ze over ons zeggen

Voor iedereen een passende oplossing

Onze trajecten

Scholen​

 • Het Motivatietraject biedt hulp bij:
 • veel verzuim
  onzekerheid
  Faalangst
  ontwikkeling van talent

Particulier

 • Het Motivatietraject biedt hulp bij het:
 • in kaart brengen van talenten
  ontdekken van vaardigheden
  ontwikkelen van zelfvertrouwen
  verhelpen van motivatieproblemen

Problematieken

 • Het Motivatietraject biedt hulp bij:
 • Autisme
  ADD / ADHD
  Motivatieproblemen

Alles dat je wilt weten

Veelgestelde vragen

Elke sessie duurt één (1) uur.

Wij vragen een vergoeding van €80 per sessie. Dit is inclusief BTW.

 

In onderwijs en studie is het derhalve van belang dat leerlingen en studenten in staat gesteld worden hun intrinsieke motivatie te vinden.

De school kan de leerlingen persoonlijk coachen om dichtbij zijn unieke talenten en unieke motivatiepatroon te durven en kunnen blijven. En het leven niet onnodig te laten ‘snoeien’ door anderen.”

Hierbij kan de Motivatiecoach van Aandacht voor Ontplooiing de docenten ondersteunen. Vanuit Avo worden er trainingen verzorgd voor leerlingen en docenten om leerlingen hun intrinsieke motivatie te ontdekken en dit in te zetten bij hun studie.

 Je ontdekt wat je eigenlijk diep van binnen wilt en motiveert, waarom dat nu niet lukt en hoe je kunt gaan leven en leren vanuit echte innerlijke motivatie/ drijfveren.

Je krijgt zelfinzicht en daar heb je niet alleen nu op school, maar je hele leven nog plezier van!

Met intrinsieke motivatie bedoelen we de combinatie van drijfveren, interesses en talenten, omstandigheden

 • Het is duurzaam (constant en in alle omstandigheden),
 • onweerstaanbaar (komt altijd weer boven tafel),
 • onverzadigbaar (geeft steeds weer voldoening),
 • verklaarbaar (verklaart iemands gedrag)
 • en universeel (ongeacht cultuur of leeftijd).

Direct contact? Stuur ons een e-mail.

Aandacht

Aandacht voor ontplooiing biedt nog meer diensten aan

Ga aan de slag

de baan die bij jou past

Geen dag hetzelfde